Tämä on yksi yleisimmistä asioista, jota meiltä kysytään. Lue artikkelimme joka vastaa tähän useasti kutkuttavaan kysymykseen!
Me Kiva Workilla rohkaisemme asiakkaitamme hyödyntämään suunnitelmallista malliamme. Tiivistetyt teemoittain rakennetut ja riittävän usein tehdyt kyselyt tuottavat selkeää ymmärrystä ja analytiikkaan aihealueittain.
Miksi olemme luoneet vuosikellomallin, jota palvelumme myös tukee?
Tässä muutamia syitä:
Kun kyselyt ovat tiiviimpiä ja kohdistettu tarkasti relevantteihin teemoihin, vastaa henkilöstö kyselyihinkin mielellään. Lyhyet sekä tiiviit kyselyt lisäävät myös mielekkyyttä vastata kyselyyn ja itse vastaamisen kokemus nousee työntekijällä. Tätä on useasti haastava toteuttaa kerran vuodessa toteutettavissa kyselyissä ja tästä syystä suosimmekin mittaamisen pilkkomista tarkkoihin teemoihin vuosikellomaisesti.
Lähes aina suuret kyselyt (esim +30 kysymystä) ovat täysin tarpeettomia. Suurien kyselyiden tulosten läpikäynti on haastavaa ja kehityskohteiden tunnistaminen useasti kiven alla. Suurissa kyselyissä useasti mitataan myös useampaa aihealuetta, jonka vuoksi tulosten analysointi, priorisointi ja esihenkilöiden osallistamisesta tulee erittäin haastavaa. On huomattavasti järkevämpää pilkkoa kyselyt tarkkaan harkittujen tavoitteiden ja haasteiden ympärille ja tehdä teemakohtaisia kyselyitä, kuten esimerkiksi 1 kysely = Urakehitys. Tällöin voit myös tehdä kyselyitä aktiivisemmin esimerkiksi kvartaalitasolla ja saada enemmän kosketuspintaa henkilöstöön.
Kun kysyt useammin ja tarkasti kohdistettujen teemojen ympärillä, on tulostenkin analysointi helppoa, sillä analytiikan määrä on rajatumpaa ja kaikki tulokset ovat aidosti relevantteja, tarkasti suunniteltujen teemojen ympärillä. Harvemmin 30 projektiakaan menee samanaikaisesti tehokkaasti maaliin, joten ei mene myöskään 30 aihealueen analysointi…
On ilmiselvää, että yhden – kahden osa-alueen kehittäminen kerralla on huomattavasti helpompaa verrattuna useiden osa-alueiden samanaikainen kehittäminen. Jos kysyt jotain kyselyssä mitä et aio kehittää tai ei ole prioriteetti listalla korkealla, ei tätä välttämättä kannata silloin kysyä. Tämä toimiikin sopivasti auditoijana, eli kyselyn laatiessa kannattaa varmistaa, että pystymmekö kehittämään näitä osa-alueita tulosten pohjalta. Kun keskittyminen on yhdessä – kahdessa osa-alueessa kerralla, on huomattavasti tehokkaampaa kehittää näitä! Tämäkin hyöty on saavutettavissa lähes aina ainoastaan mittaamalla useamman kerran vuodessa.
Kun keskittyminen on tarkasti valituissa teemoissa, on kehityksenkin eteenpäin vieminen tehokkaampaa ja esihenkilöiden osallistaminen tuottoisampaa.
Useammin tehtyjen kyselyjen avulla organisaatio voi reagoida nopeammin ja vähentää mahdollisia ongelmia. Jos henkilöstökysely tehdään vain kerran vuodessa, organisaation on vaikeampi reagoida nopeasti muutoksiin henkilöstön tyytyväisyydessä ja hyvinvoinnissa.
Kun henkilöstökyselyt tehdään useammin, henkilöstö kokee, että heidän mielipiteensä ja ajatuksensa ovat tärkeitä organisaatiolle. Tämä taas lisää heidän sitoutumistaan organisaatioon, koska he tuntevat, että heillä on vaikutusmahdollisuuksia.
Kun henkilöstökyselyt tehdään useammin, organisaatio voi paremmin mitata toimenpiteidensä vaikutusta tyytyväisyyteen ja hyvinvointiin. Tämä auttaa organisaatiota ymmärtämään, mikä toimii ja mikä ei.
Lyhyissä kyselyissä jaksetaan antaa enemmän avoimia palautteita.
Usein tehtävät henkilöstökyselyt auttavat organisaatiota ylläpitämään jatkuvaa kommunikaatiota henkilöstön kanssa. Tämä voi parantaa organisaation ja henkilöstön välistä luottamusta ja ymmärrystä.
Usein tehtävät kyselyt voivat auttaa organisaatiota tunnistamaan mahdollisia ongelmia tai riskejä ennen kuin ne kehittyvät suuremmiksi ongelmiksi. Tämä auttaa organisaatiota ehkäisemään mahdollisia ongelmia, ennaltaehkäisevän toiminnan kautta.
Luo automaatio, pulssi- tai 360-kysely joko täysin räätälöidysti tai käytä markkinoiden suurinta kysymyskirjastoa ja valmiita kyselymalleja. Lähetä kysely monikanavaisesti ja tarvittaessa monikielisesti.
Saat tulokset valmiiksi prosessoidussa muodossa, sisältäen ehdotukset toimenpiteille. Raportointi valituille henkilöille tapahtuu myös automatisoidusti.
Nyt tiedät miten kehittää vaadittavia osa-alueita. Voit aloittaa datavetoisten kehitystoimenpiteiden toteuttamisen ja seurata niiden vaikutusta automatisoidusti.